Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z łososia przygotowane ze świeżej ryby są najlepsze na świecie. Te są przygotowane dodatkowo bez glutenowych składników i wypełniaczy – jedynie świeże warzywa, zioła i przyprawy. Dzięki temu poczujesz ten wyjątkowy i wspaniały smak, lekko cytrynowy, lekko wytrawny – po prostu pyszny!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10662
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 885
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 97
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10662
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 885
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 97
Składniki
Łososia połóż na desce do krojenia i pokrój go w poprzek w bardzo cienkie paski o grubości ok. 0,5 cm. Następnie tnij w drugą stronę, by powstała kostka. Kontynuuj cięcia na przemian, aż ryba będzie bardzo drobno posiekana.
Seler pokrój w paseczki, a następnie w kostkę.
Łososia i seler przenieś do miski. Dodaj koperek, jogurt, sok z cytryny i przyprawy. Za pomocą widelca wymieszaj wszystko do połączenia składników.
Podziel mieszaninę na 4 równe części. Dłońmi uformuj kotleciki o grubości ok. 2,5 cm, masując całość przez kilka minut. Odkładaj na talerz lub blaszkę.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Kiedy tłuszcz będzie już gorący, kładź na nim kotlety z łososia i smaż przez 4-5 minut, do momentu uzyskania chrupiącej i złocistej skórki. Delikatnie obróć je na drugą stronę i smaż przez 8 minut.
Kotleciki podawaj od razu po przygotowaniu - samodzielnie z dodatkiem ziemniaków lub kaszy i surówki. Sprawdzą się także jako rybne burgery.