Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru warzywnego. Nic się nie zmarnuje :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 721
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101474
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5982
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 721
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101474
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5982
Składniki
Warzywa blendujemy na gładką masę, następnie dodajemy je do mięsa mielonego wraz z dwiema łyżkami otrębów owsianych, sprasowanymi ząbkami czosnku, dwiema łyżkami prażonej cebulki, łyżką majeranku, płaską łyżeczką soli oraz płaską łyżeczką pieprzu. Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Z przygotowanej masy mięsnej formujemy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!