Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru warzywnego. Nic się nie zmarnuje :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2741
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 225
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 238
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2741
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 225
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 238
Składniki
Warzywa blendujemy na gładką masę, następnie dodajemy je do mięsa mielonego wraz z dwiema łyżkami otrębów owsianych, sprasowanymi ząbkami czosnku, dwiema łyżkami prażonej cebulki, łyżką majeranku, płaską łyżeczką soli oraz płaską łyżeczką pieprzu. Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Z przygotowanej masy mięsnej formujemy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!