Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne przekładamy do miski , wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki, dodajemy kostkę rosołową. Podlewamy ½ szklanki wody i chwilę gotujemy. 5. Mąkę rozrabiamy z musztardą oraz śmietaną i hartując wlewamy do sosu. 6. Następnie dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i mieszamy do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Na koniec dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. 8. Gotowe. 9. Smacznego.