Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne przekładamy do miski , wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki, dodajemy kostkę rosołową. Podlewamy ½ szklanki wody i chwilę gotujemy. 5. Mąkę rozrabiamy z musztardą oraz śmietaną i hartując wlewamy do sosu. 6. Następnie dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i mieszamy do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Na koniec dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. 8. Gotowe. 9. Smacznego.