Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała potrawa rodem ze Sri Lanki
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 182
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1363
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 182
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1363
Składniki
Mięso kurczaka umyć, wytrzeć i doprawić curry, chili, solą i pieprzem. Imbir pokroić w małą kosteczkę. Jabłka umyć, pokroić w plasterki i usunąć pestki. Oczyścić paprykę, usunąć nasiona, pokroić w 2-centymetrowe paski. Obrać banany i pokroić na duże kawałki. Obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć plasterki jabłek, paprykę, czosnek, cebulę i banany. Na górze umieścić kurczaka. Piec w temperaturze 200*C przez 40 minut. Po tym czasie dodać do potrawy bulion drobiowy wymieszany z mleczkiem kokosowym. Piec kolejne 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka z bananami podawać z ugotowanym ryżem.