Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na chrupko to kawałki mięsa w pysznej odsłonie. Możesz go podawać z frytkami i ulubionym sosem na zimno. Dobrze smakuje na ciepło, a także jako przekąska.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 25
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 25
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Składniki
Filety z kurczaka wyczyść z błonek. Pokrój w średniej wielkości kawałki.Z każdej strony posól i popieprz. W misce wymieszaj jajka z mąką, dodaj paprykę słodką w proszku i czosnek. Dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
Każdy kawałek mięsa obtaczaj najpierw w masie jajecznej, a potem w bułce tartej. Z każdej strony smaż na głębokim oleju.
Podawaj z ketchupem, sosem czosnkowym czy tzatziki.