Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na chrupko to kawałki mięsa w pysznej odsłonie. Możesz go podawać z frytkami i ulubionym sosem na zimno. Dobrze smakuje na ciepło, a także jako przekąska.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 594
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 594
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Składniki
Filety z kurczaka wyczyść z błonek. Pokrój w średniej wielkości kawałki.Z każdej strony posól i popieprz. W misce wymieszaj jajka z mąką, dodaj paprykę słodką w proszku i czosnek. Dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
Każdy kawałek mięsa obtaczaj najpierw w masie jajecznej, a potem w bułce tartej. Z każdej strony smaż na głębokim oleju.
Podawaj z ketchupem, sosem czosnkowym czy tzatziki.