Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na chrupko to kawałki mięsa w pysznej odsłonie. Możesz go podawać z frytkami i ulubionym sosem na zimno. Dobrze smakuje na ciepło, a także jako przekąska.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Składniki
Filety z kurczaka wyczyść z błonek. Pokrój w średniej wielkości kawałki.Z każdej strony posól i popieprz. W misce wymieszaj jajka z mąką, dodaj paprykę słodką w proszku i czosnek. Dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
Każdy kawałek mięsa obtaczaj najpierw w masie jajecznej, a potem w bułce tartej. Z każdej strony smaż na głębokim oleju.
Podawaj z ketchupem, sosem czosnkowym czy tzatziki.