Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesteśmy przyzwyczajeni do tradycyjnego kurczaka np z rożna lub pieczonego w jakimś naczyniu. Ja proponuję trochę inaczej by to super mięso smakowało polskim smakiem ale inaczej.
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1373
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 636
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1373
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 636
Składniki
Myjemy części kurczaka wlewamy wodę do garnka, wkładamy części kurczaka do środka. Całość mięsa solimy, pieprzymy i dodajemy majranku. Dusimy pod przykryciem kurczaka do pierwszej miękkości czasami mieszając.
Czekając aż kurczak będzie miękki zabieramy się za owoce. Jabłka kroimy na ćwiartki wycinamy gniazda nasienne, śliwki drylujemy i myjemy winogrona. Ilość owoców zależy od Was, ponieważ będą one służyć nam do zrobienia sosu, wiec moż ich być dużo by sos był gęsty.
Jak kurczak złapie pierwszą miekkość dodajemy owoce i na małym ogniu dusimy całość. Możemy dodać trochę wody lub jakiś ulubiony sok by całość miało się w czym dusić. Przykrywamy i dusimy całość 30 -40 minut, aby rozpadły się owoce.
Jak kurczak jest już miękki wyjmujemy mięso z garnka kładziemy na talerz. Całość płynu miksujemy podajemy w sosjerce. Możemy dodać gotowane ziemniaczki i np. kiszony ogórek. A teraz zaczynamy jeść Smacznego