Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej potrawie nie chodzi o to, że jest typowa dla Nałęczowa, ale o to, że tam ją odkryłam. A stało się to zupełnie przypadkiem. W restauracji pomylono zamówienia i kelner podał nam właśnie takiego kurczaka. Bardzo się cieszę z tej pomyłki :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1144
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1144
Składniki
Podwójną pierś kurczaka pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju. Obsypałam świeżo zmielonym pieprzem i smażyłam 3-4 minuty ciągle mieszając, aby kurczak się równomiernie obsmażył. Następnie wlałam cały sok z puszki brzoskwiń i dodałam czubatą łyżeczkę curry. Dusiłam ok. 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos mąką i dodałam brzoskwinie pokrojone w kosteczkę. Podałam z ryżem.