Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7218
Dodano: 12.11.2011
Odsłon: 42531
Podwójną pierś kurczaka pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju. Obsypałam świeżo zmielonym pieprzem i smażyłam 3-4 minuty ciągle mieszając, aby kurczak się równomiernie obsmażył. Następnie wlałam cały sok z puszki brzoskwiń i dodałam czubatą łyżeczkę curry. Dusiłam ok. 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos mąką i dodałam brzoskwinie pokrojone w kosteczkę. Podałam z ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Coldoutside 30 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Ja również się cieszę, że poznałam ten przepis :) Smaczne, proste, błyskawiczne danie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

LeiaOrgana 15 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
O kurczę! ;) świetny, prosty przepis! robię dziś na kolację, bo już nie miałam pomysłu, a to całkiem lekkie danie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Biedroneczka 15 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Już mi ślinka cieknie... Idę po brzoskwinie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 13 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
A ja się cieszę z tego przepisu, bo jest to potrawa bardzo szybka i efektowna, do ulubionych, pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz