Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10866
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13176
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10866
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13176
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4916
Składniki
Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut