Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pod musztardową pierzynką

Kurczak pod musztardową pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 469 Ocena: 10387

Dodano:

Odsłon: 12340

Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 białka z jajek L
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak pod musztardową pierzynką

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 listopada 2017 Skąd ja to znam? Chyba z bloga ;)
Pychotka i polecam wszystkim xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń