Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się błyskawicznie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić kawałki kurczaka i wlać chlust sosu sojowego. Mieszając, smażyć, aż mięso zacznie się rumienić.
Dodać brokuły, fasolkę i połowę cebulki dymki. Smażyć, aż składniki będą gotowe ale jeszcze jędrne.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem z pomarańczy i resztą sosu sojowego. Wlać na patelnię i mieszając, smażyć całość, aż sos zacznie gęstnieć. Posypać bazylią i pozostała cebulą dymką. Podawać z ryżem lub kluseczkami.