Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się błyskawicznie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Składniki
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić kawałki kurczaka i wlać chlust sosu sojowego. Mieszając, smażyć, aż mięso zacznie się rumienić.
Dodać brokuły, fasolkę i połowę cebulki dymki. Smażyć, aż składniki będą gotowe ale jeszcze jędrne.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem z pomarańczy i resztą sosu sojowego. Wlać na patelnię i mieszając, smażyć całość, aż sos zacznie gęstnieć. Posypać bazylią i pozostała cebulą dymką. Podawać z ryżem lub kluseczkami.