Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podane w gęstym sosie z dodatkiem orientalnych przypraw rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przepis pochodzi z 545. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2229
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2229
Składniki
Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.
Do jogurtu zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Dodać kumin, cynamon i paprykę. Wlać oliwę. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso. Wymieszać. Przykryć i na 2 godziny wstawić do lodówki.
Czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Wsypać garam masalę i paprykę. Wlać passatę. Dodać ocet jabłkowy. Posłodzić miodem. Wlać mleczko kokosowe. Posolić.
Zamarynowane mięso usmażyć na maśle - na patelni grillowej. Przełożyć do sosu i podgrzewać przez chwilę. Dodać posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem.