Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podane w gęstym sosie z dodatkiem orientalnych przypraw rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przepis pochodzi z 545. odcinka programu "Ewa gotuje".
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3109
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3109
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6613
Składniki
Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.
Do jogurtu zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Dodać kumin, cynamon i paprykę. Wlać oliwę. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso. Wymieszać. Przykryć i na 2 godziny wstawić do lodówki.
Czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Wsypać garam masalę i paprykę. Wlać passatę. Dodać ocet jabłkowy. Posłodzić miodem. Wlać mleczko kokosowe. Posolić.
Zamarynowane mięso usmażyć na maśle - na patelni grillowej. Przełożyć do sosu i podgrzewać przez chwilę. Dodać posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem.