Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podane w gęstym sosie z dodatkiem orientalnych przypraw rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przepis pochodzi z 545. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2501
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 472
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1630
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 878
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2501
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 472
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1630
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 878
Składniki
Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.
Do jogurtu zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Dodać kumin, cynamon i paprykę. Wlać oliwę. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso. Wymieszać. Przykryć i na 2 godziny wstawić do lodówki.
Czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Wsypać garam masalę i paprykę. Wlać passatę. Dodać ocet jabłkowy. Posłodzić miodem. Wlać mleczko kokosowe. Posolić.
Zamarynowane mięso usmażyć na maśle - na patelni grillowej. Przełożyć do sosu i podgrzewać przez chwilę. Dodać posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem.