Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w azjatyckim stylu z kurczakiem, pak choi, pieczarkami i pędami bambusa. Szczególnie efektownie wygląda podane na żeliwnym talerzu.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4848
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20757
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2467
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4848
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20757
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2467
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę. Przesmażamy na oleju sezamowym przez 2-3 minuty. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, paprykę w paskach, poszatkowane kapusty i odsączony bambus. Smażymy kolejne kilka minut. Zalewamy szklanką wody, dodajemy kafir, liście kolendry, przyprawy mielone, srirachę. Gotujemy razem 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w połowie szklanki wody i dolewamy. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na końcu dodajemy miso i dokładnie mieszamy. Danie najlepiej podać na żeliwnych talerzach. Talerze nagrzewamy w piekarniku i nakładamy porcję kurczaka - na gorącym talerzu jedzenie będzie pięknie skwierczeć. Danie podajemy z pieczywem, ryżem lub frytkami.