Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja dla zapracowanych.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 434
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16643
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 296
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 434
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16643
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 296
Składniki
Oczyszczoną i umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć boczek i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Oprószyć ziołami prowansalskimi i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Jeśli jest taka potrzeba dodać troszkę wody. Na patelnię przełożyć tortellini i brukselkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko pomieszać. Posypać całość startym na grubych oczkach żółtym serem gouda. Jeszcze przykryć na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Zajadać ciepłe. Smacznego.