Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja dla zapracowanych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Oczyszczoną i umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć boczek i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Oprószyć ziołami prowansalskimi i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Jeśli jest taka potrzeba dodać troszkę wody. Na patelnię przełożyć tortellini i brukselkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko pomieszać. Posypać całość startym na grubych oczkach żółtym serem gouda. Jeszcze przykryć na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Zajadać ciepłe. Smacznego.