Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja dla zapracowanych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12804
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12804
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Oczyszczoną i umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć boczek i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Oprószyć ziołami prowansalskimi i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Jeśli jest taka potrzeba dodać troszkę wody. Na patelnię przełożyć tortellini i brukselkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko pomieszać. Posypać całość startym na grubych oczkach żółtym serem gouda. Jeszcze przykryć na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Zajadać ciepłe. Smacznego.