Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i lekki obiadek, latwy w przygotowaniu
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kawalki, posypujemy przyprawa do mies Knorr i tymiankiem suszonym, odstawiamy na godzinke, aby miesko sie przegryzlo. Pora kroimy bardzo drobno. Pieczarki kroimy w talarki. W garnku gotujemy ryz. Rozgrzewamy dwie patelnie. Na Jedna wrzucamy lyzke masla i podsmazamy na niej pieczarki doprawiajac sola i pieprzem, a na druga wlewamy odrobine oleju i dusimy na niej pod przykryciem pora. Nie mozna dopuscic, aby por sie przysmazyl, do pora dodajemy piers i wszystko razem smazymy mieszajac, az miesko bedzie miekkie, nastepnie dodajemy podsmazone pieczarki. Wszystkie skladniki mieszamy i doprawiamy pieprzem cayenne. Do naszej portawy dorzucamy ugotowany ryz. Wszystko mieszamy i doprawiamy ewentualnie sola i pieprzem do smaku. Smacznego :) Przepraszam za brak polskich znakow.