Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i lekki obiadek, latwy w przygotowaniu
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 84
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 84
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kawalki, posypujemy przyprawa do mies Knorr i tymiankiem suszonym, odstawiamy na godzinke, aby miesko sie przegryzlo. Pora kroimy bardzo drobno. Pieczarki kroimy w talarki. W garnku gotujemy ryz. Rozgrzewamy dwie patelnie. Na Jedna wrzucamy lyzke masla i podsmazamy na niej pieczarki doprawiajac sola i pieprzem, a na druga wlewamy odrobine oleju i dusimy na niej pod przykryciem pora. Nie mozna dopuscic, aby por sie przysmazyl, do pora dodajemy piers i wszystko razem smazymy mieszajac, az miesko bedzie miekkie, nastepnie dodajemy podsmazone pieczarki. Wszystkie skladniki mieszamy i doprawiamy pieprzem cayenne. Do naszej portawy dorzucamy ugotowany ryz. Wszystko mieszamy i doprawiamy ewentualnie sola i pieprzem do smaku. Smacznego :) Przepraszam za brak polskich znakow.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1373
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 228