Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , zdrowy i domowy obiad /
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy następnie kroimy w plasterki i oprószamy przyprawą do kurczaka . Obsmażamy na złoty kolor na odrobinie oliwy , gdy kurczak jest gotowy dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy około 5 minut .
Gdy mięso z czosnkiem mamy podsmażone dodajemy mrożony szpinak ( mogą być liście albo rozdrobiony ) , chwilę podsmażamy do puszczenia wody następnie dokładamy mrożone mini marchewki i dusimy pod przykryciem koło 10 minut ( możemy podlać wodą gdy mamy jej mało ) .
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami .