Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
nożyce do drobiu, papier do pieczenia
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2725
Polecam.
Odsłon: 1278
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2725
Polecam.
Odsłon: 1278
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Składniki
Kurczę rozkrawa się wzdłuż pleców, potem obficie posypuje się przyprawami. Najlepiej piec pod kawałkiem papieru do pieczenia, aby przyprawy się nie spaliły. Można podlewać skórkę wytopionym tłuszczem. U mnie 2 godziny w 200 C bez termoobiegu, bo "bydlę" ważyło ponad dwa kilogramy.
Smacznego :)