Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7834
Dodano: 02.04.2009
Odsłon: 13421
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło z olejem rozgrzać na patelni , przyprawione piersi obsmażyć na z obu stron . Mięso wyjąć z patelni.
Na patelnie wrzucić cebulę ( kostka) oraz pokrojone grzyby , doprawić i smażyć aż kurki będą lekko chrupkie a cebula zbrązowieje.
Do grzybów włożyć piersi , zalać śmietaną i dusić ( bez pokrywki jeszcze 10 min na dość sporym ogniu czasem obracając kurczaka i mieszając grzyby. Kiedy śmietana zbrązowieje lekko i zgęstnieje - wyłączyć ogień i posypać koperkiem.
Podaję to danie z kaszą lub makaronem ze względu na pyszny śmietanowy sos. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)