Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych ....kurek:)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Masło z olejem rozgrzać na patelni , przyprawione piersi obsmażyć na z obu stron . Mięso wyjąć z patelni.
Na patelnie wrzucić cebulę ( kostka) oraz pokrojone grzyby , doprawić i smażyć aż kurki będą lekko chrupkie a cebula zbrązowieje.
Do grzybów włożyć piersi , zalać śmietaną i dusić ( bez pokrywki jeszcze 10 min na dość sporym ogniu czasem obracając kurczaka i mieszając grzyby. Kiedy śmietana zbrązowieje lekko i zgęstnieje - wyłączyć ogień i posypać koperkiem.
Podaję to danie z kaszą lub makaronem ze względu na pyszny śmietanowy sos. SMACZNEGO