Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni a ja przedstawiam Wam przepis z kurkami, naszymi ulubionymi grzybami.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3305
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3305
Składniki
Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki. Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki. Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni. Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki. Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka. Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.