Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurkowe roladki

Kurkowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5517

Dodano:

Odsłon: 191

Sezon grzybowy w pełni a ja przedstawiam Wam przepis z kurkami, naszymi ulubionymi grzybami.

Składniki

  • 3 plastry schabowego BK
  • 20 dag kurek
  • 4-5 gałązek pietruszki
  • 0,5 średniej cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • jajko
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka lub ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurkowe roladki

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek.

    Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki.

    Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki.

    Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni.

    Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

    Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki.

    Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka.

    Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

    Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń