Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni a ja przedstawiam Wam przepis z kurkami, naszymi ulubionymi grzybami.
Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek.
Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki.
Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki.
Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni.
Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki.
Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka.
Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.
Przepis na smaczne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie śmietanowo kurkowym
Odsłon: 727
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 181
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 209
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6605
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 181
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 209
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6605
Składniki
Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki. Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki. Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni. Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki. Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka. Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 31
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 27