Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni a ja przedstawiam Wam przepis z kurkami, naszymi ulubionymi grzybami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327544
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327544
Składniki
Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki. Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki. Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni. Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki. Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka. Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.