Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus perłowy jest u nas mniej popularny niż tradycyjny kuskus - jest grubszy i wymaga gotowania. Mnie zachwycił smakiem i z pewnością włączę go do swojej diety. Z brokułem, pieczarkami i kremowym śmietanowym sosem jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3219
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15859
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 931
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 370
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3219
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15859
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 931
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 370
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze minutę. Pieczarki myjemy i w razie potrzeby obieramy, kroimy w plasterki. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Pieczarki i brokuła dorzucamy na patelnię. Od razu dodajemy także kaszę, sól, pieprz, słodką paprykę i dolewamy 200ml wody. Pod przykryciem gotujemy około 7-8 minut (w razie potrzeby dolewamy trochę wody). W tym czasie kasza powinna lekko zmięknąć. Dodajemy śmietankę, tarty ser, zioła prowansalskie. Gotujemy jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.