Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus perłowy jest u nas mniej popularny niż tradycyjny kuskus - jest grubszy i wymaga gotowania. Mnie zachwycił smakiem i z pewnością włączę go do swojej diety. Z brokułem, pieczarkami i kremowym śmietanowym sosem jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 975
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 975
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze minutę. Pieczarki myjemy i w razie potrzeby obieramy, kroimy w plasterki. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Pieczarki i brokuła dorzucamy na patelnię. Od razu dodajemy także kaszę, sól, pieprz, słodką paprykę i dolewamy 200ml wody. Pod przykryciem gotujemy około 7-8 minut (w razie potrzeby dolewamy trochę wody). W tym czasie kasza powinna lekko zmięknąć. Dodajemy śmietankę, tarty ser, zioła prowansalskie. Gotujemy jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.