Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus perłowy jest u nas mniej popularny niż tradycyjny kuskus - jest grubszy i wymaga gotowania. Mnie zachwycił smakiem i z pewnością włączę go do swojej diety. Z brokułem, pieczarkami i kremowym śmietanowym sosem jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9774
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9774
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze minutę. Pieczarki myjemy i w razie potrzeby obieramy, kroimy w plasterki. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Pieczarki i brokuła dorzucamy na patelnię. Od razu dodajemy także kaszę, sól, pieprz, słodką paprykę i dolewamy 200ml wody. Pod przykryciem gotujemy około 7-8 minut (w razie potrzeby dolewamy trochę wody). W tym czasie kasza powinna lekko zmięknąć. Dodajemy śmietankę, tarty ser, zioła prowansalskie. Gotujemy jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.