Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus perłowy jest u nas mniej popularny niż tradycyjny kuskus - jest grubszy i wymaga gotowania. Mnie zachwycił smakiem i z pewnością włączę go do swojej diety. Z brokułem, pieczarkami i kremowym śmietanowym sosem jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze minutę. Pieczarki myjemy i w razie potrzeby obieramy, kroimy w plasterki. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Pieczarki i brokuła dorzucamy na patelnię. Od razu dodajemy także kaszę, sól, pieprz, słodką paprykę i dolewamy 200ml wody. Pod przykryciem gotujemy około 7-8 minut (w razie potrzeby dolewamy trochę wody). W tym czasie kasza powinna lekko zmięknąć. Dodajemy śmietankę, tarty ser, zioła prowansalskie. Gotujemy jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.