Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecam bardzo.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5526
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5526
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17850
Składniki
Cebulę przesmażyłem na maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę.
Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem. Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.
Posypałem resztą parmezanu. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.