Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i polecam :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię, dołożyć masło, zgnieciony czosnek oraz przyprawy i dusić pod przykryciem. Mieszając od czasu do czasu. Kurczaka pokroić bardzo drobno posypać przyprawą gyros i podlać oliwką. Dusić na osobnej patelni aż do miękkości. Miękki szpinak połączyć z kurczakiem. Dobrze będzie jeśli masa będzie wilgotna. Spowoduje, że makaron będzie miękki. Jeśli masa szpinakowa wyjdzie nam za sucha, trzeba podlać ją wodą. Makaron układamy na dnie naczynia żaroodpornego, uprzednio wysmarowanego oliwą. Na płaty wykładamy masę. Czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ser mozzarella trzemy na grubej tarce i posypujemy nim wierzch. Pieczemy pod przykryciem około 40 minut w 160 * C