Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3699
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3699
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
1) Kapustę kiszoną zlewamy wodą i gotujemy do miękkości, a następnie jak będzie miękka i ostudzona to kroimy jak najdrobniej (bądź jak kto lubi). 2) Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 3) Na smalcu podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę, aby uzyskała złoty kolor. 4) Na pozostały tłuszczu z cebulki podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Wszystkie rzeczy łączymy ze sobą dobrze mieszając i doprawiając solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO :-) P.S.: Ja zawsze najpierw gotuje kapustę i równocześnie makaron. W tym czasie siekam cebulkę i podsmażam na małym ogniu, ponieważ pomalutku się poddusi, a za ten czas makaron będzie gotowy. Odcedzam go i dodaje do niego cebulę. Następnie smażę kiełbasę i też dodaje. Wtedy kapustka już dojdzie i zamiast poczekać aż przestygnie to żeby palców nie poparzyć podtrzymuje ją widelcem i siekam. Dodaje sól, pieprz I dobrze mieszam.