Do góry

Dania główne Przepis na:

LECZO.

LECZO.

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1023

Dodano:

Odsłon: 1216

Danie jednogarnkowe na obiad lub kolację . Polecam ! Smacznego!

Składniki

  • papryka kolorowa 1 kg
  • cukinia zielona 3 sztuki(małe)
  • Cebula biała 4 sztuki
  • pomidory 1 kg
  • kiełbasa śląska 1/2 kg
  • pieczarki 30 dag
  • przyprawy:sól,pieprz,zioła wg uznania,listek laurowy itp
  • oliwa do podsmażenia warzyw 3 łyzki
  • bulion
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w 2 cm paseczki , cebulę w cienkie półplasterki , cukinię w grubszą kostkę ,kiełbasę w kostkę.

  2. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę.

  3. Do garnka wlać olej włożyć paprykę , podsmażoną cebulę i pieczarki podlać bulionem i dusić około 20 minut po tym czasie dodać pozostałe warzywa i przyprawy i dusić jeszcze około15 minut do miękkości warzyw.

  4. W miarę potrzeby dolać bulionu aby otrzymać odpowiednią konsystencję .

  5. Podawać z pieczywem . SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń