Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyjątkowo aromatyczne leczo z piekarnika pochodzi z 466. odcinka „Ewa Gotuje".
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71996
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15552
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3391
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71996
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15552
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3391
Składniki
Z papryk wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pieczarki posiekać w plastry, cebule w piórka, kiełbasę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego obficie natłuszczonego masłem. Przyprawić papryką. Posolić. Wymieszać.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać bez pokrywki przez 20-25 minut. Po tym czasie wlać przecier pomidorowy, przykryć i piec przez kolejne 25 minut.
Podawać z pieczywem. Na talerzu udekorować siekaną natką pietruszki.