Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
Twaróg mielimy, odciskamy jeśli jest taka konieczność. Do przetartego twarogu dodajemy jajka, jedną łyżkę masła, mąkę i szczyptę soli. Mieszamy to wszystko mikserem lub ucieramy drewnianą kulą.
Tak umieszane ciasto wrzucamy na stolnicę, formujemy paski, kroimy w paseczki i wrzucamy do gotującej i osolonej wody. Gotujemy ok.2 minuty i wykładamy na talerz.
Całość polewamy śmietanką i posypujemy cukrem. Lubię też wersję posypaną cynamonem. Jak kto woli:)