Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Twaróg mielimy, odciskamy jeśli jest taka konieczność. Do przetartego twarogu dodajemy jajka, jedną łyżkę masła, mąkę i szczyptę soli. Mieszamy to wszystko mikserem lub ucieramy drewnianą kulą.
Tak umieszane ciasto wrzucamy na stolnicę, formujemy paski, kroimy w paseczki i wrzucamy do gotującej i osolonej wody. Gotujemy ok.2 minuty i wykładamy na talerz.
Całość polewamy śmietanką i posypujemy cukrem. Lubię też wersję posypaną cynamonem. Jak kto woli:)