Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 173
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 185
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 520
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 173
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 185
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 520
Składniki
Twaróg mielimy, odciskamy jeśli jest taka konieczność. Do przetartego twarogu dodajemy jajka, jedną łyżkę masła, mąkę i szczyptę soli. Mieszamy to wszystko mikserem lub ucieramy drewnianą kulą.
Tak umieszane ciasto wrzucamy na stolnicę, formujemy paski, kroimy w paseczki i wrzucamy do gotującej i osolonej wody. Gotujemy ok.2 minuty i wykładamy na talerz.
Całość polewamy śmietanką i posypujemy cukrem. Lubię też wersję posypaną cynamonem. Jak kto woli:)