Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z surowej szynki wieprzowej można zrobić prawie wszystko. Tym razem postanowiłam podać ją w sosie własnym z różyczkami kalafiora.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1459
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4650
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7248
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1459
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4650
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7248
Składniki
mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i zmielonym czarnym pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, obsmażyć z każdej strony na złoto. Następnie szynkę przełożyć do rondla, podlać tłuszczem ze smażenia, dodać 2 szklanki wody. Dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąć na talerz. Do rondla wrzucić różyczki kalafiora, cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa gotować w sosie przez 10 minut, doprawić pieprzem cayenne, ewentualnie solą. Przed podaniem do rondelka włożyć mięso, aby "złapało" temperaturę. Szynkę podawać w sosie własnym, pokrojoną w plastry, obłożoną różyczkami kalafiora.
Smacznego.