Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z surowej szynki wieprzowej można zrobić prawie wszystko. Tym razem postanowiłam podać ją w sosie własnym z różyczkami kalafiora.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 169
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 865
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20013
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 169
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 865
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20013
Składniki
mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i zmielonym czarnym pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, obsmażyć z każdej strony na złoto. Następnie szynkę przełożyć do rondla, podlać tłuszczem ze smażenia, dodać 2 szklanki wody. Dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąć na talerz. Do rondla wrzucić różyczki kalafiora, cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa gotować w sosie przez 10 minut, doprawić pieprzem cayenne, ewentualnie solą. Przed podaniem do rondelka włożyć mięso, aby "złapało" temperaturę. Szynkę podawać w sosie własnym, pokrojoną w plastry, obłożoną różyczkami kalafiora.
Smacznego.