Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z surowej szynki wieprzowej można zrobić prawie wszystko. Tym razem postanowiłam podać ją w sosie własnym z różyczkami kalafiora.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 181
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2198
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 181
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2198
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 515
Składniki
mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i zmielonym czarnym pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, obsmażyć z każdej strony na złoto. Następnie szynkę przełożyć do rondla, podlać tłuszczem ze smażenia, dodać 2 szklanki wody. Dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąć na talerz. Do rondla wrzucić różyczki kalafiora, cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa gotować w sosie przez 10 minut, doprawić pieprzem cayenne, ewentualnie solą. Przed podaniem do rondelka włożyć mięso, aby "złapało" temperaturę. Szynkę podawać w sosie własnym, pokrojoną w plastry, obłożoną różyczkami kalafiora.
Smacznego.