Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w sosie miętowym

Łosoś pieczony w sosie miętowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2576

Dodano:

Odsłon: 7361

Aromatyczny, zdrowy pomysł ma łososia

Składniki

  • ziemniaki (plasterki), 3 średnie
  • kolendra - ziarna, 1 łyżka
  • jogurt naturalny, 2 szklanki
  • mięta, świeże liście, 1/2 szklanki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • starta skórka z cytryny, 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • łosoś, 6 kawałków
  • sól, do smaku
  • grubo zmielony czarny pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś pieczony w sosie miętowym

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, odstawić do wystygnięcia. Następnie pokroić w plasterki.

  2. W moździerzu utrzeć ziarna kolendry. Jogurt, miętę, sok i skórkę z cytryny, oliwę, rozgniecione ziarna kolendry i sól zmiksować.

  3. W naczyniu do pieczenia ułożyć łososia. Następnie rybę przybrać plasterkami ziemniaków, polać wcześniej przygotowanym sosem. Całość posypać grubo zmielonym pieprzem.

  4. Włożyć do piekarnika (230 stopni) piec, aż łosoś będzie miękki - kilkanaście minut. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polarna 20 kwietnia 2012 pysznie wygląda ta rybka,wypróbuje przy najblizszej okazji,pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 19 kwietnia 2012 Dziękuję za kolejny przepis na łososia, pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń