Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapieczony z mozzarellą w chrupiącym cieście filo to świetna propozycja na szybki obiad, ale można go przyrządzić również na imprezę jako np. ciepłą kolację. Dodam, że jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz tyle płatów ciasta filo, ile masz kawałków łososia, poniższy przepis na 9 kawałków, bo tyle mi wyszło z pół kg filetu.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 25
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1686
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 264
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 380
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 457
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 25
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1686
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 264
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 380
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 457
Składniki
Rybę wyciąć ze skóry i pokroić na 9 kawałków szer. ok. 3 cm. Następnie rybę doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, można ew. doprawić przyprawą do ryb lub ułożyć świeżo siekany koperek. Roztopione masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Kulki mozarelli przekroić na połówki.
Po kolei każdy płat ciasta filo smarować pędzlem na całej powierzchni, rybę ułożyć na górny środek, ułożyć na górę po 3 połówki mozarelli i zawinąć jak widać na zdjęciach.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół. Roladki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i górę posmarować masłem. Można posypać ulubionymi ziarenkami. Piec ok. 20-25 minut do zrumienienia. Można podać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. SMACZNEGO!!!