Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapieczony z mozzarellą w chrupiącym cieście filo to świetna propozycja na szybki obiad, ale można go przyrządzić również na imprezę jako np. ciepłą kolację. Dodam, że jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz tyle płatów ciasta filo, ile masz kawałków łososia, poniższy przepis na 9 kawałków, bo tyle mi wyszło z pół kg filetu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5484
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5484
Składniki
Rybę wyciąć ze skóry i pokroić na 9 kawałków szer. ok. 3 cm. Następnie rybę doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, można ew. doprawić przyprawą do ryb lub ułożyć świeżo siekany koperek. Roztopione masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Kulki mozarelli przekroić na połówki.
Po kolei każdy płat ciasta filo smarować pędzlem na całej powierzchni, rybę ułożyć na górny środek, ułożyć na górę po 3 połówki mozarelli i zawinąć jak widać na zdjęciach.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół. Roladki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i górę posmarować masłem. Można posypać ulubionymi ziarenkami. Piec ok. 20-25 minut do zrumienienia. Można podać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. SMACZNEGO!!!