Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapieczony z mozzarellą w chrupiącym cieście filo to świetna propozycja na szybki obiad, ale można go przyrządzić również na imprezę jako np. ciepłą kolację. Dodam, że jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz tyle płatów ciasta filo, ile masz kawałków łososia, poniższy przepis na 9 kawałków, bo tyle mi wyszło z pół kg filetu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
Rybę wyciąć ze skóry i pokroić na 9 kawałków szer. ok. 3 cm. Następnie rybę doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, można ew. doprawić przyprawą do ryb lub ułożyć świeżo siekany koperek. Roztopione masło wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Kulki mozarelli przekroić na połówki.
Po kolei każdy płat ciasta filo smarować pędzlem na całej powierzchni, rybę ułożyć na górny środek, ułożyć na górę po 3 połówki mozarelli i zawinąć jak widać na zdjęciach.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół. Roladki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i górę posmarować masłem. Można posypać ulubionymi ziarenkami. Piec ok. 20-25 minut do zrumienienia. Można podać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. SMACZNEGO!!!