Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w chrupiącej skórce. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 694
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 440
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 304
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 694
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 440
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 304
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3499
Składniki
Udka wyluzować. Nakłuć, przełożyć do garnka i zalać solanką. Odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Po tym czasie wyjąć z zalewy i osuszyć. Natrzeć marynatą po stronie bez skóry (składniki wystarczy połączyć) i ułożyć na rozgrzanym grillu – skórą do dołu. Mniej więcej w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i posmarować glazurą.
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wlać sos z jogurtu, majonezu, czosnku przeciśniętego przez praskę, posiekanej mięty, soli i pieprzu.