Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w chrupiącej skórce. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 791
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 123
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 444
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 183
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 160
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 791
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 123
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 444
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 183
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 160
Składniki
Udka wyluzować. Nakłuć, przełożyć do garnka i zalać solanką. Odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Po tym czasie wyjąć z zalewy i osuszyć. Natrzeć marynatą po stronie bez skóry (składniki wystarczy połączyć) i ułożyć na rozgrzanym grillu – skórą do dołu. Mniej więcej w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i posmarować glazurą.
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wlać sos z jogurtu, majonezu, czosnku przeciśniętego przez praskę, posiekanej mięty, soli i pieprzu.