Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie albo deser. Ukraińskie syrniki to, jak nietrudno się domyślić, małe serniczki. Te nie są jednak pieczone w piekarniku, a smażone na patelni. Pokochają je dzieci i dorośli. W dodatku ich przygotowanie jest bardzo proste! Spróbujesz?
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Składniki
Połącz dokładnie składniki. Możesz to zrobić ręcznie, za pomocą łyżki albo blenderem na niskich obrotach.
Formuj małe kulki, a następnie je spłaszczaj, tak aby grubość syrnika wynosiła ok. 2 centymetrów. Każdy placek obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki po około 2-3 minuty z każdej ze stron (muszą się wyraźnie zarumienić).
Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami na słodko. Pycha!