Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie albo deser. Ukraińskie syrniki to, jak nietrudno się domyślić, małe serniczki. Te nie są jednak pieczone w piekarniku, a smażone na patelni. Pokochają je dzieci i dorośli. W dodatku ich przygotowanie jest bardzo proste! Spróbujesz?
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3654
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 277
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3654
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 277
Składniki
Połącz dokładnie składniki. Możesz to zrobić ręcznie, za pomocą łyżki albo blenderem na niskich obrotach.
Formuj małe kulki, a następnie je spłaszczaj, tak aby grubość syrnika wynosiła ok. 2 centymetrów. Każdy placek obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki po około 2-3 minuty z każdej ze stron (muszą się wyraźnie zarumienić).
Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami na słodko. Pycha!