Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie albo deser. Ukraińskie syrniki to, jak nietrudno się domyślić, małe serniczki. Te nie są jednak pieczone w piekarniku, a smażone na patelni. Pokochają je dzieci i dorośli. W dodatku ich przygotowanie jest bardzo proste! Spróbujesz?
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 356
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 356
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Składniki
Połącz dokładnie składniki. Możesz to zrobić ręcznie, za pomocą łyżki albo blenderem na niskich obrotach.
Formuj małe kulki, a następnie je spłaszczaj, tak aby grubość syrnika wynosiła ok. 2 centymetrów. Każdy placek obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki po około 2-3 minuty z każdej ze stron (muszą się wyraźnie zarumienić).
Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami na słodko. Pycha!