Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie albo deser. Ukraińskie syrniki to, jak nietrudno się domyślić, małe serniczki. Te nie są jednak pieczone w piekarniku, a smażone na patelni. Pokochają je dzieci i dorośli. W dodatku ich przygotowanie jest bardzo proste! Spróbujesz?
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3563
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 384
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3563
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 384
Składniki
Połącz dokładnie składniki. Możesz to zrobić ręcznie, za pomocą łyżki albo blenderem na niskich obrotach.
Formuj małe kulki, a następnie je spłaszczaj, tak aby grubość syrnika wynosiła ok. 2 centymetrów. Każdy placek obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki po około 2-3 minuty z każdej ze stron (muszą się wyraźnie zarumienić).
Podawaj od razu z ulubionymi dodatkami na słodko. Pycha!