Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka amerykańskiej kuchni - makaron z gęstym, kremowym sosem serowym. Moja wersja ma dodatek płatków chilli, które nadały mu charakteru.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2031
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 435
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2031
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 435
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, mieszamy. Zalewamy mlekiem, podgrzewamy i mieszamy dynamicznie, aby nie zrobiły się grudki. Zmniejszamy ogień do minimum, dodajemy ser tarty, śmietankę, gałkę, chilli, sól i pieprz. Mieszamy, aż ser zupełnie się rozpuści, a sos będzie gładki i kremowy. Dodajemy ugotowany makaron. Mac and cheese podajemy koniecznie na gorąco.