Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka amerykańskiej kuchni - makaron z gęstym, kremowym sosem serowym. Moja wersja ma dodatek płatków chilli, które nadały mu charakteru.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2821
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 262
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2821
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 262
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, mieszamy. Zalewamy mlekiem, podgrzewamy i mieszamy dynamicznie, aby nie zrobiły się grudki. Zmniejszamy ogień do minimum, dodajemy ser tarty, śmietankę, gałkę, chilli, sól i pieprz. Mieszamy, aż ser zupełnie się rozpuści, a sos będzie gładki i kremowy. Dodajemy ugotowany makaron. Mac and cheese podajemy koniecznie na gorąco.