Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany jest kuchnią Piemontu i Lombardii. Oczywiście nie używa się tam sera feta, gdyż ten pochodzi z Grecji, natomiast cudownie dopełnia to danie.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10054
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 945
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10054
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 945
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 301
Składniki
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę a czosnek wyciskamy przez praskę. Podsmażamy cebulę na oliwie(najlepiej z pomidorów a gdy nie mamy oliwy to na oleju), po podsmażeniu cebuli wrzucamy czosnek, podsmażamy chwilę.
Na patelnię dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Po podsmażeniu kurczaka wrzucamy pokruszoną fetę, mieszamy aż się rozpuści, dolewamy śmietanki, czekamy aż sos się lekko zagęści i dodajemy szpinak. Dusimy szpinak około 7 min aż zwiędnie.
Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy całe oliwki i pokrojone w paski pomidory suszone. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu, mieszamy i podajemy. Smacznego!