Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany jest kuchnią Piemontu i Lombardii. Oczywiście nie używa się tam sera feta, gdyż ten pochodzi z Grecji, natomiast cudownie dopełnia to danie.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15252
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15252
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Składniki
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę a czosnek wyciskamy przez praskę. Podsmażamy cebulę na oliwie(najlepiej z pomidorów a gdy nie mamy oliwy to na oleju), po podsmażeniu cebuli wrzucamy czosnek, podsmażamy chwilę.
Na patelnię dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Po podsmażeniu kurczaka wrzucamy pokruszoną fetę, mieszamy aż się rozpuści, dolewamy śmietanki, czekamy aż sos się lekko zagęści i dodajemy szpinak. Dusimy szpinak około 7 min aż zwiędnie.
Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy całe oliwki i pokrojone w paski pomidory suszone. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu, mieszamy i podajemy. Smacznego!