Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany jest kuchnią Piemontu i Lombardii. Oczywiście nie używa się tam sera feta, gdyż ten pochodzi z Grecji, natomiast cudownie dopełnia to danie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę a czosnek wyciskamy przez praskę. Podsmażamy cebulę na oliwie(najlepiej z pomidorów a gdy nie mamy oliwy to na oleju), po podsmażeniu cebuli wrzucamy czosnek, podsmażamy chwilę.
Na patelnię dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Po podsmażeniu kurczaka wrzucamy pokruszoną fetę, mieszamy aż się rozpuści, dolewamy śmietanki, czekamy aż sos się lekko zagęści i dodajemy szpinak. Dusimy szpinak około 7 min aż zwiędnie.
Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy całe oliwki i pokrojone w paski pomidory suszone. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu, mieszamy i podajemy. Smacznego!