Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis inspirowany jest kuchnią Piemontu i Lombardii. Oczywiście nie używa się tam sera feta, gdyż ten pochodzi z Grecji, natomiast cudownie dopełnia to danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę a czosnek wyciskamy przez praskę. Podsmażamy cebulę na oliwie(najlepiej z pomidorów a gdy nie mamy oliwy to na oleju), po podsmażeniu cebuli wrzucamy czosnek, podsmażamy chwilę.
Na patelnię dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Po podsmażeniu kurczaka wrzucamy pokruszoną fetę, mieszamy aż się rozpuści, dolewamy śmietanki, czekamy aż sos się lekko zagęści i dodajemy szpinak. Dusimy szpinak około 7 min aż zwiędnie.
Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy całe oliwki i pokrojone w paski pomidory suszone. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu, mieszamy i podajemy. Smacznego!