Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na makaron w śmietanowym sosie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8255
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8255
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Składniki
Kurczaka kroimy w cienkie paski i doprawiamy pieprzem, solą oraz imbirem. Wstawiamy do gotowania wodę na makaron. Kiedy zacznie wrzeć solimy i wrzucamy makaron. Gotujemy tak aby makaron był al dente. Obieramy pieczarki i kroimy w cienkie plastry, a nóżki w drobną kostkę. Kurczaka smażymy na oliwie z oliwek, kiedy jest już prawie gotowy dodajemy pieczarki i ząbek drobno posiekanego czosnku. makaron Por kroimy w cienkie paski i wrzucamy do kurczaka z pieczarkami . Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku.