Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i kaparami.

Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i kaparami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 1536

Dodano:

Odsłon: 4938

Ten makaron was zachwyci, bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Polecam serdecznie.

Składniki

  • Makaron taglitelle 250g.
  • łosoś wędzony 100g.
  • Kapary łyżka stołowa.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Masło do smażenia.
  • Śmietanka 30% 300ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron al dente.
    Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć rozdrobnionego łososia z kaparami.
    Wlać śmietankę i posiekany koper, wsypać pieprz.
    Całość redukujemy aż powstanie gęsty sos.
    Solimy do smaku na samym końcu.
    Dodajemy do sosu makaron, mieszamy.
    Danie gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń