Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 574
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 574
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić na łyżce oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Na tłuszczu z boczku podsmażyć cebulę.
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Bakłażana dodać do cebuli. Chwilę smażyć. Następnie dodać ponownie boczek. Wszystko wymieszać. Dodać makaron i wymieszać. Całość przełożyć do formy.
We wrzątku rozpuścić pół kostki rosołowej, dokładnie wymieszać. Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Na tarce zetrzeć żółty ser.
Sosem pomidorowym polać makaron. Następnie potrawę posypać serem żółtym. Zapiekankę posypać posiekaną miętą. Piec w 200 stopniach C w nagrzanym piekarniku na góra-dół przez 20 minut. Smacznego! :)