Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić na łyżce oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Na tłuszczu z boczku podsmażyć cebulę.
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Bakłażana dodać do cebuli. Chwilę smażyć. Następnie dodać ponownie boczek. Wszystko wymieszać. Dodać makaron i wymieszać. Całość przełożyć do formy.
We wrzątku rozpuścić pół kostki rosołowej, dokładnie wymieszać. Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Na tarce zetrzeć żółty ser.
Sosem pomidorowym polać makaron. Następnie potrawę posypać serem żółtym. Zapiekankę posypać posiekaną miętą. Piec w 200 stopniach C w nagrzanym piekarniku na góra-dół przez 20 minut. Smacznego! :)