Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego makaronu wraz z sosem trwa dosłownie chwilę. Jest to idealny pomysł na posiłek kiedy nie mamy dużo czasu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 414
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 127
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 160
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 774
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 256
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 414
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 127
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 160
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 774
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 256
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16237
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Z boczku odcinamy skórę i białe „oczka” i kroimy go w kostkę. Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej boczek przez kilka minut. Boczek doprawiamy solą i pieprzem.
W miseczce mieszamy jajka, śmietanę, oregano, czosnek, sól i pieprz do uzyskania jednolitego sosu. Zmniejszamy ognień pod patelką na której smażymy boczek i dodajemy przygotowany sos. Podgrzewamy przez chwilę cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy aby sos ładnie połączył się z makaronem. Spaghetti podajemy od razu, posypane dużą ilością sera. Smacznego ;)