Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie do zrobienia w pół godziny. Mocno ziołowy smak bazyliowego pesto świetnie komponuje się z delikatną i kremową burratą. Chrupkości nadają prażone ziarna słonecznika.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 127
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1194
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31240
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3658
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4637
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8132
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 127
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1194
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31240
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3658
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4637
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8132
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiamy osobno 1 chochlę wody z gotowania makaronu. Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumieni. Odstawiamy. Brokuł kroimy na różyczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na oleju smażymy czosnek z płatkami chilli przez minutę. Dodajemy różyczki brokuła i wodę z gotowania makaronu. Gotujemy, aż brokuł lekko zmięknie. Teraz dodajemy pesto bazyliowe i śmietankę, mieszamy. Po chwili dodajemy ugotowany makaron i całość doprawiamy do smaku. Gotujemy kilka minut bez przykrycia, aż sos zgęstnieje. Makaron rozkładamy na 4 talerze. Burraty kroimy na pół i na każdej porcji makaronu układamy połówkę sera. Całość posypujemy uprażonym słonecznikiem. Przed podaniem danie można udekorować świeżymi liśćmi bazylii.