Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybki obiad
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
1. Oczyść krewetki. 2. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. 3. Rozgrzej na patelni masło klarowane. 4. Dodaj krewetki, chilli ze słoiczka lub świeżą chilli drobno pokrojoną, czosnek starty na tarce, połowę drobno posiekanej natki pietruszki, śmietankę oraz sok z 1/2 cytryny i odrobinę skórki z cytryny startą na tarce. 5. Duś około 2-3 minuty, aż krewetki będą różowe. 6. Dopraw solą. 7. Dodaj ugotowany makaron. 8. Całość wymieszaj. 9. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi, pozostałą natką pietruszki i cząstką cytryny. 10. Do dekoracji wykorzystać możesz świeżą bazylię. 11. Smacznego.