Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybki obiad
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
1. Oczyść krewetki. 2. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. 3. Rozgrzej na patelni masło klarowane. 4. Dodaj krewetki, chilli ze słoiczka lub świeżą chilli drobno pokrojoną, czosnek starty na tarce, połowę drobno posiekanej natki pietruszki, śmietankę oraz sok z 1/2 cytryny i odrobinę skórki z cytryny startą na tarce. 5. Duś około 2-3 minuty, aż krewetki będą różowe. 6. Dopraw solą. 7. Dodaj ugotowany makaron. 8. Całość wymieszaj. 9. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi, pozostałą natką pietruszki i cząstką cytryny. 10. Do dekoracji wykorzystać możesz świeżą bazylię. 11. Smacznego.