Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybki obiad
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
1. Oczyść krewetki. 2. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. 3. Rozgrzej na patelni masło klarowane. 4. Dodaj krewetki, chilli ze słoiczka lub świeżą chilli drobno pokrojoną, czosnek starty na tarce, połowę drobno posiekanej natki pietruszki, śmietankę oraz sok z 1/2 cytryny i odrobinę skórki z cytryny startą na tarce. 5. Duś około 2-3 minuty, aż krewetki będą różowe. 6. Dopraw solą. 7. Dodaj ugotowany makaron. 8. Całość wymieszaj. 9. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi, pozostałą natką pietruszki i cząstką cytryny. 10. Do dekoracji wykorzystać możesz świeżą bazylię. 11. Smacznego.