Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na lekki i szybki makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak, suszone pomidory i smaż dopóki szpinak nie zmięknie.Następnie wrzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i smaż około 3 minut, aż krewetki się zarumienią. Na patelnie wlej 1/3 szklanki białego wina i poczekaj, aż odparuje. Następnie wrzuć masło i poczekaj aż się rozpuści.
Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem i przełóż danie na talerz.