Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na lekki i szybki makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8624
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3058
Polecam.
Odsłon: 1853
Polecam.
Odsłon: 536
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8624
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3058
Polecam.
Odsłon: 1853
Polecam.
Odsłon: 536
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak, suszone pomidory i smaż dopóki szpinak nie zmięknie.Następnie wrzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i smaż około 3 minut, aż krewetki się zarumienią. Na patelnie wlej 1/3 szklanki białego wina i poczekaj, aż odparuje. Następnie wrzuć masło i poczekaj aż się rozpuści.
Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem i przełóż danie na talerz.