Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste i dobre danie w sosie musztardowo- śmietankowym. Groszek sprawia ze danie ma słodkawy smak. Dodanie musztardy i wina zaostrza ten smak i sos robi się słodko- kwaśny. Można zamiast wina do sosu dodać sok z cytryny. Efekt będzie trochę podobny i przy tym danie zyska więcej wartości odżywczej, gdy dostarczy się sporą dawkę witaminy C.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72635
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3417
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72635
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3417
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Piersi kurczak pokroić w paski rozgrzać tłuszcz na patelni usmażyć na patelni parę minut z dwóch stron i odłożyć na talerz. Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć krotko na rozgrzanym tłuszczu tak aby nie zmieniły koloru. Przełożyć do garnka dodać musztardę i wino gotować około 5 minut, dodać usmażone piersi z kurczaka i odmrożony groszek gotować parę minut. Włożyć ugotowany makaron, zagotować mieszając wszystko razem Doprawić solą i pieprzem do smaku.