Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste i dobre danie w sosie musztardowo- śmietankowym. Groszek sprawia ze danie ma słodkawy smak. Dodanie musztardy i wina zaostrza ten smak i sos robi się słodko- kwaśny. Można zamiast wina do sosu dodać sok z cytryny. Efekt będzie trochę podobny i przy tym danie zyska więcej wartości odżywczej, gdy dostarczy się sporą dawkę witaminy C.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Piersi kurczak pokroić w paski rozgrzać tłuszcz na patelni usmażyć na patelni parę minut z dwóch stron i odłożyć na talerz. Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć krotko na rozgrzanym tłuszczu tak aby nie zmieniły koloru. Przełożyć do garnka dodać musztardę i wino gotować około 5 minut, dodać usmażone piersi z kurczaka i odmrożony groszek gotować parę minut. Włożyć ugotowany makaron, zagotować mieszając wszystko razem Doprawić solą i pieprzem do smaku.