Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z migdałami

Makaron z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 117

Makaron z pulpetami i cukinią urozmaicony startymi migdałami.

Składniki

  • Makaron
  • Cukinia
  • Mięso mielone
  • Migdały
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z migdałami

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.

  2. Mięso mielone (najlepiej z indyka) wymieszać z przyprawami i 1-2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej (dzięki temu mięso będzie bardziej wilgotne po usmażeniu). Uformować niewielkie pulpety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na głębokiej patelni.

  3. Cukinię pokroić w cienkie i niezbyt szerokie paski (świetnie nadaje się do tego obieraczka do warzyw). Dodać do pulpetów pod koniec smażenia.

  4. Migdały zetrzeć na bardzo drobny pyłek. Połowę dodać na patelnię gdy cukinią i pulpety są gotowe i przesmażyć jeszcze przez kilka minut.

  5. Makaron wyłożyć na głęboki talerz i wyłożyć na nim cukinię z mięsem. Posypać resztą migdałów. Udekorować świeżymi pomidorami i podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń