Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pulpetami i cukinią urozmaicony startymi migdałami.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256468
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256468
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Mięso mielone (najlepiej z indyka) wymieszać z przyprawami i 1-2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej (dzięki temu mięso będzie bardziej wilgotne po usmażeniu). Uformować niewielkie pulpety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na głębokiej patelni.
Cukinię pokroić w cienkie i niezbyt szerokie paski (świetnie nadaje się do tego obieraczka do warzyw). Dodać do pulpetów pod koniec smażenia.
Migdały zetrzeć na bardzo drobny pyłek. Połowę dodać na patelnię gdy cukinią i pulpety są gotowe i przesmażyć jeszcze przez kilka minut.
Makaron wyłożyć na głęboki talerz i wyłożyć na nim cukinię z mięsem. Posypać resztą migdałów. Udekorować świeżymi pomidorami i podawać na ciepło.