Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pieczarkami i wołowiną

Makaron z pieczarkami i wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 4407

Dodano:

Odsłon: 256

Szybkie i bardzo smaczne danie z makaronem w roli głównej z pieczarkami i mieloną wołowiną.

Składniki

  • mielona wołowina 50 dag
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • bulion 1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka kopiasta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 1 łyżka
  • makaron świderki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z pieczarkami i wołowiną

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku a następnie odcedzamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy do czasu aż straci czerwony kolor surowizny. Doprawiamy solą, pieprzem. Mięso przesuwamy na połowę patelni a na drugą połowę wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Następnie wszystkie składniki na patelni mieszamy. Dodajemy bulion /może być z kostki/ wymieszany z koncentratem pomidorowym i gotujemy na małym ogniu aż całość odparuje i zgęstnieje.
    Na końcu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń