Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie z makaronem w roli głównej z pieczarkami i mieloną wołowiną.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 911
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3974
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku a następnie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy do czasu aż straci czerwony kolor surowizny. Doprawiamy solą, pieprzem. Mięso przesuwamy na połowę patelni a na drugą połowę wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Następnie wszystkie składniki na patelni mieszamy. Dodajemy bulion /może być z kostki/ wymieszany z koncentratem pomidorowym i gotujemy na małym ogniu aż całość odparuje i zgęstnieje. Na końcu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy.