Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne smaki a w roli głównej wystąpią grzyby leśne, a konkretnie prawdziwki (borowiki). Leśne grzyby nadają każdej potrawie wspaniałego i niepowtarzalnego aromatu. To danie przygotujecie dosłownie w kilka minut. Jest wyborne, bardzo proste w przygotowaniu i wprost idealne na szybki obiad
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326838
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12139
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17070
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326838
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12139
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17070
Składniki
Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie.
W tym samym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy je na plasterki. Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy na nie przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka sekund, uważając żeby nie spalić czosnku. Następnie dorzucamy grzyby i solimy je. Smażymy je na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 10 minut. Po tym czasie dolewamy do nich śmietankę. Wszystko dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany, gorący makaron i wszystko dokładnie mieszamy.
Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy rozmieszane żółtka. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu posypując dużą ilością sera. Smacznego ;)