Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen smaków obiad w niecałe pół godziny. Słona szynka i słodkie suszone pomidory idealnie się komponują.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni, na odrobinie oleju, lub nawet bez, smażymy szynkę pokrojoną na małe plasterki. Kiedy będzie lekko przyrumieniona i chrupiąca, zdejmujemy z patelni. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Razem podsmażamy na oleju ok 2-3 minuty. Dodajemy pokrojoną paprykę i suszone pomidory oraz sos sojowy. Smażymy kolejne 3 minuty, często mieszając. Na końcu dodajemy makaron, szynkę i doprawiamy do smaku pieprzem.