Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki smaczny obiad. Zdrowie i lato na talerzu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4130
Składniki
Makaron ugotuj we wrzątku według przepisu na opakowaniu. Szparagi obierz (główki zostawiamy) i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Oliwę wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę zetrzyj na tarce, pomidorki przekrój na pół. Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Dymkę podsmaż na oliwie. Dodaj pomidory. Po 3 minutach włóż szparagi, rukolę i mozzarellę. Dołóż makaron. Wlej mieszankę oliwy i cytryny. Wymieszaj i chwilę podgrzewaj.