Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szparagami i pomidorami

Makaron ze szparagami i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3530

Dodano:

Odsłon: 4366

Pomysł na szybki smaczny obiad. Zdrowie i lato na talerzu.

Składniki

  • makaron pełnoziarnisty- 50 dag
  • zielone szparagi- 1 pęczek
  • cebula dymka- 3 szt.
  • pomidorki koktailowe- 50 dag
  • mozzarella- 125 g
  • rukola- 2 garście
  • cytryna-1/2 szt.
  • oliwa z oliwek- 5 łyżek
  • sól- do smaku
  • pieprz- do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj we wrzątku według przepisu na opakowaniu. Szparagi obierz (główki zostawiamy) i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Oliwę wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę zetrzyj na tarce, pomidorki przekrój na pół. Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Dymkę podsmaż na oliwie. Dodaj pomidory. Po 3 minutach włóż szparagi, rukolę i mozzarellę. Dołóż makaron. Wlej mieszankę oliwy i cytryny. Wymieszaj i chwilę podgrzewaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń