Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki smaczny obiad. Zdrowie i lato na talerzu.
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 240
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 978
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 240
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 978
Składniki
Makaron ugotuj we wrzątku według przepisu na opakowaniu. Szparagi obierz (główki zostawiamy) i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Oliwę wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę zetrzyj na tarce, pomidorki przekrój na pół. Cebulki i szczypiorek drobno posiekaj. Dymkę podsmaż na oliwie. Dodaj pomidory. Po 3 minutach włóż szparagi, rukolę i mozzarellę. Dołóż makaron. Wlej mieszankę oliwy i cytryny. Wymieszaj i chwilę podgrzewaj.