Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam makaron, podobnie jak wszelkiego rodzaju zapiekanki- z tych dwoch milosci zrodzil sie ten przepis- na prosty, pyszny i zdrowy obiadek. Makaronowe "niebo w gebie" :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
Makaron ugotowac w osolonej wodzie al dente. Przelac go zimna woda, odcedzic i zostawic do wystygniecia. Pieczarki pokroic w plasterki, cebule posiekac. Do duzej patelni (lub woka) wlac odrobine wody, wlozyc pieczarki, zmiazdzony czosnek i cebule, i dusic na wolnym ogniu ok 5 minut. Po tym czasie dodac zamrozone warzywa i dusic razem na wolnym ogniu, az warzywa beda prawie miekkie. Wystudzic, do zimnych dodac odcedzony makaron i pokrojona w paseczki szynke, dobrze wymieszac. Naczynie zaroodporne posmarowac olejem, wylozyc do niego makaron z dodatkami. Jajka ubic z przyprawami, dodac mleko i posiekany koperek, dobrze wymieszac. Masa jajeczna przelac makaron. Piec do zrumienienia ok 40 minut- najpierw 15 minut w 180 stopniach, potem zmniejszyc temperature do 150 stopni.