Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana pod mozzarellą smakuje wyśmienicie. :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3629
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3629
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Składniki
Mozzarellę pokroić w kostkę. Posypać nią warzywa.
Dane piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 10 minut na góra-dół. Następnie dopiekać przez ok 3 minuty już tylko samą górę do zarumienienia sera. Smacznego! :)
Marchewki umyć, obrać, pokroić na plasterki. W średnim garnku rozgrzać mocno olej i smażyć marchewki.
W tym czasie obrać i drobno posiekać cebule i czosnek. Dodać do marchewki, smażyć.
Warzywa posolić oraz popieprzyć i podlać winem. Smażyć do odparowania.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Do naczynia przełożyć warzywa z garnka.