Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana pod mozzarellą smakuje wyśmienicie. :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Mozzarellę pokroić w kostkę. Posypać nią warzywa.
Dane piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 10 minut na góra-dół. Następnie dopiekać przez ok 3 minuty już tylko samą górę do zarumienienia sera. Smacznego! :)
Marchewki umyć, obrać, pokroić na plasterki. W średnim garnku rozgrzać mocno olej i smażyć marchewki.
W tym czasie obrać i drobno posiekać cebule i czosnek. Dodać do marchewki, smażyć.
Warzywa posolić oraz popieprzyć i podlać winem. Smażyć do odparowania.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Do naczynia przełożyć warzywa z garnka.