Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z naszych ulubionych wersji marynowanej a następnie pieczonej karkówki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Karkówkę pokroić na 2,5 cm płaty. Nie rozbijać. Obsypać solą, pieprzem i wędzoną papryką. Odstawić na godzinę. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać. Przelać do głębokiej miski. Ułożyć w niej kawałki karkówki. Resztę wylać na wierzch. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić na oleju z każdej strony, przełożyć do naczynia żaroodpornego,dodać tłuszcz,listki, ziele , podlać bulionem i resztą marynaty. Nakryć i piec 1,5 godziny. Podałam z ziemniakami, sałatą na słono i surówką z czarnej rzepy.