Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z naszych ulubionych wersji marynowanej a następnie pieczonej karkówki.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 99
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2731
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2389
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 99
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2731
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2389
Składniki
Karkówkę pokroić na 2,5 cm płaty. Nie rozbijać. Obsypać solą, pieprzem i wędzoną papryką. Odstawić na godzinę. Składniki marynaty dokładnie rozmieszać. Przelać do głębokiej miski. Ułożyć w niej kawałki karkówki. Resztę wylać na wierzch. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zrumienić na oleju z każdej strony, przełożyć do naczynia żaroodpornego,dodać tłuszcz,listki, ziele , podlać bulionem i resztą marynaty. Nakryć i piec 1,5 godziny. Podałam z ziemniakami, sałatą na słono i surówką z czarnej rzepy.