Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane żeberka

Marynowane żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 141

Żeberka marynowane w mleku z czosnkiem i przyprawami

Składniki

  • Żeberka wieprzowe
  • 2 ząbki czosnku
  • Czosnek granulowany
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki przyprawy do żeberek
  • Przyprawa do mies
  • Pól szklanki mleka
  • Oliwa z oliwek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowane żeberka

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy mieszamy w jednym naczyniu przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy oliwę oraz mleko. Zamarynowane żeberka zostawiamy na noc w lodówce.

  2. Następnego dnia żeberka smażymy na złoty kolor na oleju bądź maśle klarowanym. Do małego garnka przekładamy je i zalewamy gorącą wodą. Resztki co zostały na patelce również zalewamy wodą i czekamy aż odparuje i dodajemy do garnka. dusimy do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń