Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z grzybami leśnymi:) Idealne po grzybobraniu - proste i szybkie w przygotowaniu:) Maślaki smażone z papryką i pomidorami w śmietanie podane z kaszą gryczaną.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Składniki
Maślaki dokładnie oczyszczamy i obgotowujemy ok. 5 min w osolonej wodzie. Odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło - 1 dużą łyżkę. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i maślaki. Podsmażamy często mieszając do miękkości. Delikatnie doprawiamy pieprzem i solą. Następnie dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów na patelnię. Całość podsmażamy 1-2 min. Wlewamy śmietanę,ostatecznie doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Danie podajemy od razu po przygotowaniu z gotowaną kaszą gryczaną