Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z grzybami leśnymi:) Idealne po grzybobraniu - proste i szybkie w przygotowaniu:) Maślaki smażone z papryką i pomidorami w śmietanie podane z kaszą gryczaną.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Maślaki dokładnie oczyszczamy i obgotowujemy ok. 5 min w osolonej wodzie. Odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło - 1 dużą łyżkę. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i maślaki. Podsmażamy często mieszając do miękkości. Delikatnie doprawiamy pieprzem i solą. Następnie dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów na patelnię. Całość podsmażamy 1-2 min. Wlewamy śmietanę,ostatecznie doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Danie podajemy od razu po przygotowaniu z gotowaną kaszą gryczaną