Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z grzybami leśnymi:) Idealne po grzybobraniu - proste i szybkie w przygotowaniu:) Maślaki smażone z papryką i pomidorami w śmietanie podane z kaszą gryczaną.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Maślaki dokładnie oczyszczamy i obgotowujemy ok. 5 min w osolonej wodzie. Odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło - 1 dużą łyżkę. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i maślaki. Podsmażamy często mieszając do miękkości. Delikatnie doprawiamy pieprzem i solą. Następnie dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów na patelnię. Całość podsmażamy 1-2 min. Wlewamy śmietanę,ostatecznie doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Danie podajemy od razu po przygotowaniu z gotowaną kaszą gryczaną