Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety pod pierzynką to pyszna potrawa, która łączy w sobie soczyste kotlety z mielonego mięsa wieprzowego z aromatycznym farszem z warzyw i grzybów. Mielone kotlety pod pierzynką to pełne aromatu i smaku danie, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i wybornym połączeniem mięsa z warzywnym farszem, wszystko przykryte chrupiącym serem cheddar.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3958
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 139
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 544
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 341
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 161
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3958
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 139
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 544
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 341
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 161
Składniki
1. Wszystkie składniki na kotlety, czyli mięso mielone, jajko, sól, paprykę słodką i ostrą, majeranek oraz bułkę tartą, przekładam do miski. 2. Wyrabiam dokładnie masę mięsną, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. 3. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, rozpłaszczając je delikatnie, aby miały odpowiedni kształt i grubość. 4. Układam kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zapobiegając przywieraniu do dna. 5. Piekę kotlety w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180°C, aż będą dobrze wypieczone i chrupiące na zewnątrz.
1. Cebulę obieram, drobno kroję, i smażę na rozgrzanym oleju, aż będzie miękka i lekko zrumieniona. 2. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę przez około 10 minut, doprawiam solą i pieprzem. 3. Marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, a paprykę oczyszczam z nasion i kroję w drobne paseczki. Dodaję je do grzybów i cebuli, smażę wszystko razem przez kolejne 10 minut, aż warzywa będą miękkie
4. Na upieczone kotlety nakładam przygotowany wcześniej farsz z grzybów i warzyw.
5. Posypuję startym serem cheddar i zapiekam w piekarniku przez kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i zrumieni.
6. Podaję pierzynki z ziemniakami oraz sałatką. 7. Smacznego!